Responsabilitate sociala

Succesul companiei noastre reprezinta succesul actualilor si viitorilor angajati, clienti, parteneri si colaboratori ai organizatiei. In acest context, pema electrotehnic Romania a stabilit diverse parteneriate cu asociatii studentesti, asociatii non-guvernamentale si fundatii, fiind parte integranta si a altor initiative prin care isi propune gasirea unor solutii pentru problemele comunitatilor in care isi desfasoara activitatea. Astfel, responsabilitatea sociala este un proces de management prin care pema electrotehnic Romania doreste sa contribuie la dezvoltarea unei societati romanesti durabile si performante.

Compania se angajeaza sa ia in considerare interesele societatii si se responsabilizeaza fata de angajati, actionari, comunitate si mediu. Mai mult, responsabilitatea sociala in cadrul pema electrotehnic Romania reprezinta o parte integranta a strategiei de afaceri a companiei. Viziunea organizatiei in domeniul CSR este promovarea valorilor nationale precum inovatia, spiritul de echipa, responsabilitatea, respectul diversitatii si angajamentul. Acestea stau la baza performantei pema electrotehnic Romania si reprezinta pilonii activitatii desfasurate pentru si in folosul unei societati caracterizate de dezvoltare sustenabila, durabila.

Responsabilitatea fata de angajati

Motivatia si performanta angajatilor fac parte din succesul companiei noastre. Ne concentram politica de Resurse Umane pe crearea oportunitatilor continue de dezvoltare profesionala si crearea de oportunitati de invatare prin organizarea cursurilor de perfectionare, transparenta si promovarea competentelor, dezvoltarea unei culturi organizationale apreciabile ~ prin strategii de retentie a personalului si dezvoltarea unui mediu de lucru placut, profesionist, sigur. In acest context, pentru pema electrotehnic Romania, angajatii reprezinta principala resursa a dezvoltarii companiei, iar grija pentru salariati, respectarea drepturilor acestora si oferirea a numeroase oportunitati de dezvoltare profesionala este primordiala.

Personalul companiei beneficiaza de:

 • stabilitatea locului de munca;
 • conditii de munca sigure;
 • oportunitati de dezvoltare;
 • recunoasterea contributiei aduse pentru crearea de plus-valoare, prin transparenta;
 • oportunitati de avansare prin promovare interna, respectandu-se principiul transparentei si al meritocratiei;
 • oportunitati de training si dezvoltare prin crearea unui program anual ce vizeaza satisfacerea nevoilor de formare si perfectionare profesionala a salariatilor;
 • compania pretuieste si apara sanatatea si securitatea in munca a angajatilor sai, deruland periodic campanii de evaluare a starii de sanatate, examene de medicina generala, analize de laborator, vaccinare antigripala si antihepatica, investigatii pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, investigatii pentru prevenirea aparitiei unor boli de invalidante etc.;
 • optional, angajatii pot beneficia de asigurari voluntare de sanatate (finantarea acestora se efectueaza cu participarea angajatului);

Responsabilitatea sociala fata de mediu

"Fara emisii de carbon"

Sustinem lupta impotriva schimbarilor climatice!

Ne-am decis sa fim parte a solutiei si impreuna cu echipa sustinem si promovam initiativa companiei pema electrotehnic Romania de a derula incepand cu anul 2022 un amplu proces de reducere a emisiilor de carbon din companie.

Prin urmare, prin implemnetarea proiectului s-au luat urmatoarele masuri:

 • utilizarea unui nivel mai scazut de caldura pe perioada sezonului rece,
 • incurajarea angajatilor companiei de a utiliza transportul in comun sau mijloacele alternative de transport: bicicleta sau trotineta.
 • incurajarea angajatilor care naveteaza cu autovehiculul propriu inspre a se grupa in utilizarea autovehiculelor.
 • utilizarea trenurilor in cazul intalnirilor business.
 • utilizarea sedintelor online, atunci cand este posibil pentru evitarea deplasarilor cu masina sau avionul
 • inlocuirea paharelor, a farfuriilor de plastic si tacamurilor cu produse reutilizabile, limitand consumul de hartie imprimata
 • reducerea consumului de combustibil in activitatile de transport
 • identificarea de solutii de recuperare a energiei si de recuperare a caldurii reziduale
 • utilizarea de energii alternative pentru reducerea amprentei de carbon

Ne asumam decizia de a utiliza cat mai multe aparate si utilaje eficiente din punct de vedere energetic si incurajam toti membri sectorului industrial sa identifica strategii pentru reducerea emisiilor de carbon.

Responsabilitatea sociala fata de semeni

Sustinem anual eforturile si dedicarea sportivilor prin proiecte de sponsorizare sau proiecte personalizate sustinute integral de companie: "pema sustine campionii" este o campanie care se desfasoara anual, dedicata celor pentru care performanta inseamna sacrificiu si determinare

Voluntariatul corporativ

In cadrul pema electrotehnic Romania se acorda o importanta relevanta incurajarii angajatilor si/sau fostilor angajati (acum pensionari) pentru implicarea in activitati de voluntariat in comunitate. Totodata, compania ofera sprijin acestora in eforturile si demersurile lor de implicare in solutionarea problemelor comunitatii.

Mai mult, managementul executiv al pema electrotehnic Romania incurajeaza si sustine participarea angajatilor in calitate de voluntari in diferite actiuni si propune proiecte concrete in care acestia sa-si ofere timpul si daruirea.

Educatie

pema electrotehnic Romania pretuieste resursa cea mai importanta a viitorului ~ tinerii. In acest context, compania este activa in mediul educational prin parteneriate legate cu asociatii studentesti, dar si prin alte initiative ce vizeaza implicarea organizatiei in dezvoltarea profesionala si personala a tinerilor (traininguri, sesiuni de job-shaddowing etc.). Totodata, compania isi propune dezvoltarea unui program de intership si oferirea de burse studentilor merituosi si isi propune, printre altele, dotarea bibliotecilor institutiilor de invatamant superior cu carti de specialitate din domeniul de activitate.

Arta si cultura

pema electrotehnic Romania ofera sponsorizari in scopul organizarii de festivaluri locale, evenimente ale asociatiilor de elevi si studenti si, respectiv, in scopul sprijinirii fundatiilor culturale si organizatiilor non-guvernamentale create cu scopul de a promova arta si cultura.

Dezvoltarea comunitatii

pema electrotehnic Romania sprijina constructia si restaurarile de scoli si monumente de cult, prioritare fiind zonele in care compania isi poate aduce aportul prin produsele si serviciile sale.

Actiuni umanitare

Intrucat pema electrotehnic Romania situeaza in centrul activitatii desfasurate resursa umana, managementul executiv al acestei companii nu putea uita oamenii aflati in nevoie, in cazul carora organizatia poate contribui la cresterea calitatii vietii prin donatii si sprijin de alta natura intre beneficiarii acestor actiuni de responsabilitate sociala se situeaza diverse asociatii pentru protectia pensionarilor proveniti din sectoare industriale diverse (utilaje, vehicule feroviare, automotive, industria solara), dar si fundatii si asociatii pentru copii cu dizabilitati.


Nota: Decizia de a utiliza doar litere mici in denumirea companiei este una voluntara, apartine managementului pema electrotehnic Romania si nu este o eroare de editare. Rugam partenerii pema electrotehnic Romania sa utilizeze aceasta denumire in toate documentele care includ numele companiei! Va multumim!